Hogyan fotózzunk szellemet?

Itt vannak a legfontosabb tudnivalók, amit minden szellemkutatónak érdemes megjegyeznie ahhoz, hogy kiváló szellemfotókat készíthessen. Ezek csak az alapok, amihez minden szellemfotósnak tartania kell magát, hogy a lehető legnagyobb eséllyel rögzíthessen kísérteties jelenségeket.
Remélem, itt minden szükséges információt meg fogtok találni, hogy elkészíthessétek a saját, nagyszerű fotóitokat. Ezekkel az információkkal a birtokodban egyszer biztosan el fogod készíteni életed legjobb szellemfotóját.


Kezdjük…
Az első dolog amit realizálnod kell magadban az, hogy a szellem jelenség nem mindig mutatkozik meg a felvételeken, még akkor sem, ha minden feltétel adott hozzá. A nappali fotók mindig kihívást jelentenek, ezért ha gyors eredményt akarsz elérni, jobb ha a képeket éjszaka, vakuval egy olyan területen készíted, ahol nyilvánvalóan nagy esély van arra, hogy valami érdekeset rögzíts…

Milyen típusú fényképezőgépet használj?
Nagyjából bármilyen fényképezőgép megfelel, ami jó eredménnyel képes megadni a kívánt képeket. Minden féle típusú géppel készült képeket láttam már, még egyszerű eldobható géppel készülteket is. Most ha a lassú zár expozíció, vagy a különleges szűrők előnyeit akarod használni, szükséged lesz egy régebbi fényképezőgépre, de mint már említettem, a szellem jelenségek eredményes rögzítéséhez szinte bármilyen gép megfelel. Ha régi típusú géped van, ajánlatos 400-as filmet használni, ez egy univerzális film, ami jól működik minden körülmény között, de ha nem tetszik akkor 1,4-es fényerővel is dolgozhatsz..

A digitális kamera nagyszerű eszköz a szellemvadászoknak, de…
A digitális kamera kiváló eszköze lehet a szellemfotósoknak. Ez lehetővé teszi hogy azonnal lássuk az eredményeket. Nincs szükség filmre. Csak egy memóriakártyát igényel, mint az enyém amibe egy egyszerű 1 Gb-os is elég. Csak a képek felbontásával kell vigyázni, minél nagyobb felbontást használunk, értelemszerűen nagyobb helyet is foglal a kártyán.
Lehetővé teszi, hogy ha rögzítünk egy anomáliát, ott helyben leellenőrizhetjük, és azonnal követni tudjuk. Mivel a digitális gépek nem bocsájtanak ki negatívot, ezért nehéz bizonyítani, hogy a készült fényképek nem szerkesztettek. Ez nagy hátrány, ezért hasznosak a képszerkesztők, (én Gimp-et vagy Photoshop-ot használok) amivel át lehet alakítani a készült képet negatívba, vagy csak invertálni a színeket. Ezzel ellenőrizhető, hogy belenyúltak-e a képekbe előzőleg. Emiatt teljes egészében nem lehet a digitális kamerára támaszkodni, de arra pont jó, hogy egy rendellenes jelenséget kövessünk nyomon.
Ezért jobb egy társ, aki a digitális kamerával készült képeket rögzíti egy normál, filmes fényképezőgéppel. Ezzel dokumentálható a rögzített jelenés negatívban, valamint nyomtatott formában is. Vannak más hátrányai is, vagy csak én beszélek róla ennyire vonakodva, de úgy érzem kötelességem a tájékoztatás. Először is el akarom mondani, hogy a digitális gépek a technológiából adódóan a legjobbak szellemgömbök (orb) rögzítésére (efelől nincs kétségem). De könnyen lehet hamisítani vagy csak véletlenül, de a kamera lencséje elé kerülő szálló port, pollent, nedvességet, stb. amit a vaku megvilágít, sokan szellemgömbnek értelmezik.
Azonban arra is felhívnám a figyelmet, hogy a normál filmes fényképezők is ugyanígy veszik fel ezeket a mesterséges gömböket, de ez jóval ritkább és sokkal kisebb számban.
Az általános szabály az, hogy meg kell keresned a rögzített gömb gömbszerű felépítését, és annak eredetét. Így elkerülhetőek a fent említett hibák…ilyen egyszerű. Végezetül hadd ismételjem meg amit korábban mondtam… Vidd magaddal a digitális kamerádat a kutatásaidra, de jobb ha viszel egy 35 mm-es analóg gépet is, az lesz a legjobb. A legjobb ha csapatban használjátok ezeket.

Íme 19 hasznos tipp:
 1. Szellemek nem csak régi, kísértetjárta épületekben vannak. Szellemek mindenhol vannak ilyen vagy olyan formában. Szóval ne félj pár fotót készíteni egy plázában, vagy egy forgalmas kereszteződésben éjszaka vagy bárhol máshol.
 2. Ha éjjel fotózol egy temetőben vagy bárhol, győződj meg róla, hogy a fényképezőgép vakuja be van kapcsolva, vagy ha digitális géppel vagy kamerával dolgozol, akkor állítsd éjszakai módba.

 3. Mindig fotózz valamit, ne csak egy üres területet. Legyen egy háttér, mint pl. egy sírkő, fa, épület, stb. Megmutatja, hogy milyen minőségű a kép, és enged egy enyhe világos fényvisszaverődést a lehető legjobb eredményért.

 4. Készíts nagyon sok képet! Fényképezz le bármit és mindent egy jó háttérrel. A legjobb esély egy anomália lefotózására, ha minimum 50 képet készítesz egy vadászaton. Aztán ha szerencséd van, rögtön az első körben sikerülhet lekapni valami nagy dolgot…sosem lehet tudni.

 5. Amikor fényképezel, győződj meg róla, hogy nincs a kamera előtt fényes felület! A fényes ragyogás egy üvegtáblán, vagy fényesre csiszolt sírkövön anomáliákat okozhat, ezáltal úgy tűnhet, mintha egy szellem köd, vagy egy gömb lenne a képen. Ja és soha ne próbálj egy üvegablakon keresztül fotózni. Könnyen létrehozhat olyan formákat, amik valóságban nincsenek is ott. A régi üveg a legrosszabb. Nem érdemes azon tűnődni, hogy valóban szellem, vagy csak az üvegablakon tükröződött valami. A legegyszerűbb, ha nem is készítesz ablakon keresztül képeket.
   
 6. Ellenőrizd, hogy a gép lencséje mindig tiszta. Ez ismételten anomáliának tűnő képeket okozhat. Ha az egyik képen találsz valami rendelleneset, akkor nézd végig az összes többi képet. ha mindegyiken rajta van, akkor a lencsében volt a hiba. A lencsének mindig makulátlannak kell lennie, szaküzletekben lehet kapni külön ehhez tartozó tisztítót és törlőkendőt (zsebkendővel lehetőleg ne, még több kárt tud csinálni).
   
 7. Győződj meg róla, hogy minden alkalommal tudod, hol van a kamera szíja és a lencsevédő (digitális kameránál az utóbbi nem szükséges). Ha a szíj a kamera előtt van, úgy jelenhet meg, mint kísérteties örvény. Rengeteg ilyen hamis képet is készítenek, alig lehet megkülönböztetni a valódiaktól, úgyhogy erre vigyázz. Ha az ujjad kerül véletlenül a lencse elé, ugyanezt a hatást okozhatja.
   
 8. Ha hosszú a hajad, kösd hátra, és győződj meg róla, hogy egy szál se lóg ki. Egy hajszál is okozhat a képen anomáliákat. Nagyjából úgy néz ki, mintha gömbök mozognának, vagy egy szellem energiája.
   
 9. Fotózást mindenképpen el kell kerülni, ha az idő szeles, ködös, esős, poros, vagy ha épp havazik és nedvesség van a levegőben. Ezek a körülmények idegesítőek, olyan anomáliákat okoznak, mintha az egész kép tele lenne szellem gömbökkel.
   
 10. Hidegben ellenőrizd, hogy a lélegzeted nem befolyásolja-e a képeket! Hidegben a kilélegzett levegő megjelenik a lencse előtt, ami mindenféle fura jelenségeket produkál, mint pl köd, vagy gömb formák.
   
 11. A „Lencse tükröződés” nevezetű jelenség szokott még furcsa hatásokat produkálni a képeken. Ennek elkerülése érdekében, ne fotózz a nap irányában. Emellett soha ne fotózz közvetlen fényforrással szemben. Tartózkodj a lehető legtávolabb minden fénytől (vagy ha nem, akkor mögötted legyenek) amikor fényképezel!
   
 12. Beszélj a szellemekkel! Ha belépsz egy olyan területre ahol fotózni akarsz, legyen az pl egy temető, kövesd az alábbi lépéseket: Sétálj körbe a területen kb. 15 percig mielőtt bármi mást tennél. Ahogy körbe járkálsz, tisztítsd meg az elméd, és csak a jó gondolatokat hagyd meg.( A szellemek érezhetik, vagy tudhatják mire gondolsz.) 15 perc után kezdd el mondani a következő szöveget: „Helló a nevem ______, Azért jöttünk ide, hogy pár lépet készítsünk önről, hogy dokumentáljuk, és bebizonyíthassuk, hogy van élet a halál után. A legjobb szándékkal jöttünk ide. Nem azért vagyunk itt, hogy bármi rosszat tegyünk, csak addig maradunk amíg egy képet tudunk önről készíteni, azután békén is hagyjuk. Az egyetlen kérésünk, hogy készíthessünk egy képet önről, vagy bárkiről aki még itt van. Köszönöm szépen, most elkezdek fényképezni…….köszönöm.” Készíts annyi képet amennyit gondolsz, majd indulj el vissza az autódhoz, vagy bármilyen járműved is van, ahhoz. Az úton még állj meg egy pillanatra, és mondd: „Most távozunk, abban az esetben ha nem lennél rajta a fotókon, még készítenék pár képet arról az emlékműről (vagy bármiről), nem lehetne hogy pózolj nekem ezeken az utolsó fotókon?” Készíts 5 képet, majd mondd: „Köszönöm szépen, hogy engedted, hogy itt legyek én és a csoportom….hálásak vagyunk, hogy készíthettünk rólad képeket…. még egyszer köszönjük, viszlát!”
  Ha sikerült, és a képeken ott van a „célszemély” jónak bizonyult a szándékotok, és biztosan szívesen látnak ott legközelebb is.
   
 13. A legtöbb szellem vagy energia 2-10 méterrel a talaj fölött jelenik meg. Tehát a figyelmedet elsősorban arra a részre fókuszáld, de azért ne támaszkodj 100%-ban rá. A szellem jelenség időnként a fejed felett is megjelenhet, időnként győződj meg róla úgy, hogy körbe fordítod a gépet, és néhány véletlenszerű képet készítesz magad körül.
   
 14. Van rá esély, de elég kicsi, hogy egy gonosz szellemmel találkozol. ha hivatásszerűen űzöd a szellemkutatást, ez az esély jelentősen megnőhet. Amatőrként NE menj gonosz szellemre vadászni, különben rajtad maradhat. Ha látsz vagy hallasz gonosz szellemre utaló jeleket, hagyd ott azonnal. Még a profibbak is egy szelleműzővel, vagy hasonlóval mennek ilyen helyekre, de te ne kockáztass. 
   
 15. Hallgass az ösztöneidre, ha szellemfotókat készítesz. Ha késztetést érzel valaminek a lefotózására, akkor csináld. Bízz a megérzéseidben, sosem tudni, hogy talán egy szellem próbál így rád hatni, esetleg neked van egy különleges megérző képességed.
   
 16. A szellemek gyakran vannak emberek körül, néha kitartóan követik őket. Tehát javaslom, hogy fotózz embereket is. Tipp: ha másokat fotózol, próbálj minél távolabb lenni tőle, hogy legyen elég hely a feje fölött, ott megjelenhetnek érdekes alakok. Ne feledd a cél, hogy az anomáliák és az emberek egy fotón szerepeljenek. Egy újabb trükk, hogyan készíts képet egy esetlegese téged követő szellemről: Vedd a vállad fölé a kamerát, és készíts egy képet magad mögött. Elhiheted nekem, ez időnként nagyon hatékony technika.
   
 17. Az év legjobb pillanata egy kiváló szellemfotóhoz a hidegebb hónapokban van, mikor a levegő elektromosság tartalma a legmagasabb. Ez az időszak durván októbertől februárig tart.
  Persze az évben bármikor van esélyed jó képeket készíteni szellemekről, de a fent említett hónapokban nagyobb az esélyed.
   
 18. Emlékezz a vaku korlátozásra. A vaku csak egy bizonyos távolságon hasznos. Általában 9 méter. Tehát ha egy temetőben vagy és készítenél egy képet a 15 méterre lévő ravatalozóról, azt nehéz lesz kivenni mi is van rajta, egy elmosott paca lesz, ha ezen látsz bármilyen anomáliát, az nem lesz túl megbízható.
   
 19. A legjobb helyek képek készítéséhez: Egyes helyeken több a kísértet mint máshol. Néhány jellemzően kísértett hely: temetők, régi épületek, beleértve a régi szállodák, házak, kórházak, iskolaépületek, és templomok. Hasonlóan jó helyek a színházak, és a város történelmi helyszíne. esetleg régi csatamezők (Gettisburg). Használd a fantáziád, és nézd meg mi lehet működőképes. A legnagyobb szabály, hogy a legtöbb kutatásod helyszínének gazdag történelme legyen.
  A lényeg dióhéjban: tanulj, és ismerd meg azt ami után kutatsz. Ez a legjobb mód arra, hogy filmre vegyél minden olyan furcsa jelenséget ami a túlvilág létét bizonyítja. Amint ebbe belekezdesz, az életed már nem lesz ugyanaz mint előtte volt. A szellemkutatás nagyszerű hobbi és hivatás lehet, de képesnek kell lenned rá, hogy végigcsináld. Sok szerencsét kívánok a törekvéseidhez!

Ne felejts el megnézni régi fotókat is, talán meglátsz olyan szellem anomáliákat amiket eddig még nem vettek észre.
Előfordulhat, hogy kellemesen meglepődsz.