Szellemkutató kódex

Tudd meg, mire van szükséged ahhoz, hogy hogyan legyél igazi szellemkutató. A lista tartalmazza azt a 25 szabályt, amit minden szellemkutatónak tudnia kell. A KÓDEX megvéd téged a bajtól, és végigvezet a vizsgálataidon. Tartsd észben, és jó hasznát fogod venni.

------ Amit igazán szükséges tudni:
01.
Éreztesd velük, hogy nem felejtették el őket (szellemek és kísértetek)
A vizsgálatod ezen szakasza legyen szívügy. Ne feledd, tiszteletben kell azt tartanod, hogy ezek a szellemek és kísértetek egykor emberek voltak, és ami azt illeti, részben még mindig azok.
02.
Soha ne támadj vagy fenyegess meg egy láthatatlan entitást!
Először is komolyan kell vennünk. Másodszor, mi szellemkutatók nem lehetünk erőszakosak. Végül nyilván nem akarjuk, hogy bosszúálló entitások kövessenek minket hazáig, vagy netán ránk támadjanak.
03.
Viselkedj profiként minden helyzetben!
Mindig teljesen kontrolláltnak kell mutatnunk magunkat más kutatók előtt, egy szellemjárás áldozatai előtt, és természetesen a szellemek előtt is. Sugározzon az önbizalom és a kontroll mint fény a világítótoronyban, ez pajzsként fog szolgálni ami megvéd minket.
04.
Nagyon fontos! Soha ne keress szellemet egyedül!
Egy 2 fős csapat jól működik, de 3 az ideális szám. A nagyobb csapatokat bontsuk kisebb csoportokra.
05.
A függőséggé fajuló szokások kihathatnak a kutatásaidra.
Például drogok, alkohol, dohányzás, rendellenes szexhajszolás, stb.
Ezek a dolgok könnyen sebezhetővé és fogékonnyá tesznek a támadásokra. A támadás az entitásokból eredő vonzalom a függőségeid iránt és a gyengeséged miatt. a Tudatállapot módosító szerek különösen vonzzák őket
(pl. mikor egy sámán módosult tudatállapotba helyezi magát valami szerrel, hogy beszélhessen a szellemekkel)
06.
Figyelj oda az álmaidra!
Az entitások használhatják az elmének és testnek ezt az ellazult, nyugodt állapotát, hogy megpróbálják befolyásolni, vagy megkínozni a megcélzott áldozatot.
Használj bármilyen megfogalmazást, ha szükséges (a saját belső hited szerint) és parancsold meg a behatolónak, hogy hagyja abba. Parancsold az istened nevében, vagy egy magasabb hataloméban.
07.
Használj vallási ereklyéket vagy szimbólumokat védelem gyanánt.
De csak akkor használd, ha hiszel abban amit tehetnek. Ez nem olyan eszköz aminek hatalma van. Ez az, amit a hited szerint jelképez. Ez az, ami valójában a hatalmát adja.
08.
Hallgass az ösztöneidre és az intuícióidra.
Meríts a belső hatalmadból. Érezni fogod, hogy ez a legnagyobb erőforrásod.
09.
Soha ne hagyj hátra egy csapattársat se. SOHA!
El kell kötelezned magad a feladathoz, amíg nem végzel vele. A kombinált erőfeszítés nagyon jól összekovácsolja a csapatot, és egész bonyolult dolgozói szerkezetet ad neki.
10.
Mindig vedd figyelembe a kísértetjárás aspektusát!
Kutatni csak jó szívvel és kedvesen menj. Tudnod kell azt, hogy a legtöbb szellemjárás megmagyarázható. Azaz a ház berendezését, az ismeretlen zajokat, és bármilyen szomorú is legyen, figyelembe kell venni az áldozat érzelmi állapotát is: Paranoiára, kényszerképzetekre és mentális betegségekre gondolok itt.
Utolsó megjegyzésként azt is meg kell említenem, hogy az instabil személy ténylegesen ki lehet téve természetfeletti támadásoknak.
11.
Mindig emlékezz rá, hogy te vagy az egyetlen, aki irányít.
Neked van tested, és így nálad van a hatalom. Ez nagyon egyszerű, te az elemedben vagy.
Ez a te dimenziód, és valóságod.  A láthatatlan entitások betolakodhatnak a teredbe. Vagyis akkor, ha bevonzod őket, vagy utat találnak hozzád a gyöngeségeiden keresztül.
12.
Legyél jártas a természetfelettiben!
Ismerd meg az entitást, amit üldözöl. Értsd meg őket, és a világuk dolgait! A tudás hatalom.
Minél többet tudsz, annál magabiztosabbá válsz. Azonban óvatosnak is kell lenned, mert nem minden tudás jó. Szemléld tudományos álláspontból.
13.
A legjobb védelmed az életviteled.
Ha aktív szellemkutató vagy, előbb-utóbb a gonoszság annyira keresztezni fogja az utadat, hogy szükséged lesz fegyverre. Ha vallásos vagy, élj a vallásod szerint. De ha nem akkor a legjobb védelmed az lesz, hogy jó dolgokat teszel másokkal. A jótettek és az élet szeretete lesz a legnagyobb védelmed.
14.
Ne félj kísérletezni!
Nem minden fog működni, amit kipróbálsz. Egyszerűen készíts egy listát, amin sorra kipróbálsz mindent. Ha egy elmélet, vagy kísérlet sem válik be, akkor próbálkozz tovább!
15.
Csináld meg a házi feladatot!
Fontold meg a kutatás minden aspektusát, mielőtt elindulsz.
Javaslok egy előzetes séta indulás előtt, nagyon jót fog tenni. A helyszín és az ott zajló események történetének előzetes kivizsgálása is hasznos. Bármi, amit az előzetes kutatás során találsz, előnyt jelenthet számodra.
16.
Soha ne maradj külső kapcsolat nélkül.
Győződj meg róla, hogy a csapat minden tagja tisztában van azzal, hogy épp hol vagy amikor vizsgálódsz, vagy épp egy feladatot teljesítesz. Egy mobil telefon elengedhetetlen, de egy sima adóvevő sem rossz.
17.
Démoni megszállás
Rendkívül ritka, hogy valaha is hallani fogsz egy teljes értékű démoni megszállásról. De ez olyan valami, amivel minden szellemkutatónak tisztában kell lennie, és elég tájékozottnak.Teljes megszálláshoz szükségük van egy „meghívásra”, ahhoz hogy megvethessék a lábukat.
Vannak azonban olyan teljesen ártalmatlan tevékenységek, amiket ők meghívásként értelmezhetnek, pl. Quija táblák, szeánszok, stb. Egy személy súlyos szenvedélybetegségekkel, bűnökkel, depresszióval, vagy csak olyan aki nagyon magányos. Az ilyenek hajlamosak célponttá válni. Ha bármit felhívásként lehet értelmezni, legyen az burkolt, vagy direkt, akkor nagyon körültekintően kell cselekedni ezekkel a gonosz entitásokkal. Nagyon ritka, hogy a gonosz győz, de egyes esetekben előfordulhat. Egy szellemkutató fogékony lehet ilyesmire, ez a munka jellegéből adódik.
18.
Alacsony szintű entitások.
Vannak más, kevésbé súlyos életformák, amikkel azért nem árt vigyázni. Ők gonoszak, és azért vannak itt, hogy gyengítsék az embereket a befolyásukkal.  A végső céljuk az, hogy elvonjanak minket az életbeli feladatainktól, és minél cselekvőképtelenebbé tegyenek.Ezek a teremtmények nagyon finomak, de rendkívül eltökéltek.
Az emberek akik hagyják magukat erősen befolyásolni a helytelen irányba, hajlamosabbak lesznek démoni megszállásra. Ez a fajta entitás igyekszik elterelni a figyelmet az agymosó tévéműsorok, videojátékok (minél erőszakosabb annál jobban használ), egészségtelen tevékenységek, stb. irányába, így bizonyos ellenőrzésre tesznek szert felettünk.Ezt alacsony szintű megszállásnak nevezik. (Ugyanezt művelik a nagyvállalatok, és a bankok. Rengeteg embert így tartanak az ellenőrzésük alatt) Egy szellemkutatónak minden áron el kell kerülnie ezt a csapdát. Hivatkozok itt az 5-ös, 6-os, 11-es és 13-as szabályokra.
Van egy hasznos könyv, de szerintem neten is elérhető: Psychic Self-Defence. Sajna angolul van.
19.
Gondolkodj minél tudományosabban!
Törekedj arra, hogy a szellemek és a túlvilág létezését bizonyítsd. Mi mint szellemkutatók nem hivatkozhatunk mások adott szavára. Szükségünk van a saját tudásunkra, és dokumentálnunk kell a vizsgálatainkat.
20.
Támaszkodj az érzékeidre
Tartsd szem előtt a saját tudatosságodat! Mi mind az inspiráció ajándékával születünk. Van bennünk egy kis vészcsengő (hogy úgy mondjam) ami akkor hangzik el, mikor veszélyben vagyunk. Ez egy ajándék, amire összpontosítani kell. Nagyon figyelnünk kell mindannyiunknak erre a különleges képességre, különösen akkor mikor kutatást végzünk. Mikor egyre inkább tudatában vagy a kis belső vészcsengőd hangjának, képes leszel arra, hogy jobban érzékeld a szellemeket és egyén entitásokat.
21.
A bizonyíték a legfontosabb.
Fel kell mutatnunk bizonyítékokat, mindent amit egy kutatás alkalmával gyűjteni lehet.
Írj jegyzeteket, készíts fotókat, videofelvételeket, rögzíts EVP-ket! Vezess egy naplót!
22.
Légy készen arra, hogy az elméletek megváltozhatnak.
Amit ma úgy tudunk, hogy igaz, holnap már talán nem lesz az. Ha valamitől függünk, az a változás. Amit ma tudunk a szellemekről, az holnapra teljesen megváltozhat.
Magunkévá kell tennünk a megdönthetetlen bizonyítékokat, és az előnyünkre kell fordítanunk ezt a tudást. Legyenek elérhetőek a régi elméletek, bármikor szükség lehet rájuk. Ha nem így teszünk, lemaradunk.
23.
Érj el eredményeket!
Menj bele minden feladatba jó hozzáállással az adott cél érdekében. Az előzetes kutatások alapján készíts egy tervet, és ennek a tudatában menj, hogy minden jól fog sikerülni.
Egy jó kutató alapos, és jól szervezett. A helyes hozzáállás eredményekhez vezet.
24.
Nem baj ha félsz.
Legalábbis addig, amíg nem befolyásolja a kutatást és nem tesz sérülékennyé.
A túlzott félelem használhatatlanná tesz egy csapat tagjaként, és hozzájárul ahhoz, hogy célpont legyél az entitások számára. A túlzott félelem vagy düh táplálja és erőssé teszi a láthatatlan entitásokat. Élvezd az izgalmat, a hajszát, és merj üvölteni ha kell. De mindent csak mértékkel (Egy ordibálva rohangászó kutató nem vet jó fényt a csapatra)
25.
TARTSD BE A KÓDEXET!
Ez meg fog védeni az utadon és végigvezet a küldetéseiden. A szellemkutatás az életed egyik legizgalmasabb élménye lehet… élvezd!